Transgender en Autisme

Transgender en Autisme

Transgender en autisme


Autiroze ook voor Transgenders met autisme

Naast dat op alle activiteiten van AutiRoze transgenders welkom zijn (er staat immers een ‘T’ in LHBT+) organiseren we in Utrecht een aantal extra bijeenkomsten die alleen bedoeld zijn voor transgenders met Autisme, ADHD of een andere vorm van neurodiversiteit. Ook online chatten is mogelijk via een eigen kanaal op Discord (zie online mee doen ).

Agenda 2019

9 februari : Transgender & Autisme

Transgender?

Je spreekt over een transgender persoon als er een mismatch is tussen het geslacht dat bij geboorte werd toegekend en de eigen beleving of gewenste uiting van geslacht. Die beleving noemen we ook wel genderidentiteit, die uiting genderexpressie. Vaak -maar niet altijd- overwegen transgenders genderbevestigende medische ingrepen wat ook wel transitie wordt genoemd. Ongeveer 65% van transgender personen beleeft haar of zijn eigen geslacht geheel als vrouw danwel als man (binair transgender) terwijl ca 35% dit niet zo beleeft (non-binaire transgenders). Op de Gender Unicorn kan iedereen aangeven waar volgens henzelf op ieder lijntje een markering past. Met name om nonbinaire gender-identiteiten te begrijpen is dit vaak behulpzaam en maakt het duidelijk dat er gewoon veel diversiteit onder mensen is.

Nieuwsbrief

* verplplicht
Email Format

Transgender en autisme?

Er zijn relatief veel mensen met autisme die ook transgender zijn. Met onze activiteiten richten we ons op deze groep omdat we uit ervaring weten dat het prettig is om herkenning bij elkaar te vinden en om ervaringen uit te wisselen. Al onze bijeenkomsten zijn laagdrempelig, hebben een informeel karakter en zijn gericht op ontmoeten en gezelligheid. Soms nodigen we een spreker uit voor een lezing of vertonen we een film of documentaire of verzinnen iets anders gerelateerd aan het thema. Als je zelf een idee of behoefte hebt dan horen we dat ook graag. Af en toe combineren we onze netwerkborrel met die van de reguliere AutiRoze Utrecht.

Er is eventueel een kamer beschikbaar om je desgewenst om te kleden.

Vrijwilligers

Op dit moment hebben we twee vrijwilligers die op onze activiteiten ook aanspreekbaar zijn als ervaringsdeskundigen: Daan (transman) en Victor (maverique, een nonbinaire genderidentiteit). Geef het dus gerust aan als je een persoonlijke vraag hebt waar je me zit en die je aan één van ons wilt stellen. Mogelijk kunnen we er zelf direct of even later op reageren of je op het spoor brengen van andere organisaties. Oop dit moment zoeken we nog nieuwe vrijwilligers, intresse? laat het ons dan meteen weten!