Ga naar de inhoud

Jongeren en ouders

Bijeenkomsten en de online chat van AutiRoze zijn voor en door volwassen (18 jaar en ouder) LHBTI+ met autisme. De gemiddelde leeftijd ligt doorgaans tussen de 25 en 30 jaar.

Regelmatig krijgen we vragen van ouders of verzorgers over de mogelijkheden voor jongeren. Hieronder daarom een overzicht van deze mogelijkheden.     

Jong&Out Logo J&O

Voor jongeren tot en met 18 jaar:

Bijeenkomsten en de online chat van AutiRoze zijn in principe niet geschikt voor minderjarigen.Voor LHBTI+ jongeren (tot en met 18 jaar) met autisme bestaan echter de volgende alternatieven.

Jong&Out

Jong&Out biedt ontmoetingsgelegenheden voor jongeren tot en met 18 jaar. Deze leeftijdsgrens wordt strikt gehanteerd. Jong&Out een community voor iedereen, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is.

jongeren waarvan een met bellenblaas bellen blaast

Bijeenkomsten

Jong&Out is niet specifiek ingesteld op jongeren met autisme. Veel jongeren met autisme weten er echter wel hun weg te vinden. Vooraf contact opnemen met Jong&Out kan hierbij helpen.

Een overzicht van alle groepen is te vinden via https://www.jongenout.nl/meeting.

Online contact

Jong&Out heeft een besloten chat voor hun jongeren. Op de website van Jong&Out kun je je registeren en meer informatie krijgen. Op deze chat is onder andere een apart kanaal voor jongeren met autisme.

Voor alle jongeren:

Zowel onze bijeenkomsten als de online chat worden bezocht door jongeren. Kom gerust eens langs! Zeker de eerste keer mag je bv. een ouder of begeleider meenemen. Of je kunt vooraf mailen.

Jongerengroepen

Er zijn door het hele land groepen voor LHBTI+ jongeren actief. Informatie over groepen in jouw buurt kun je vinden via Switchboard.

Informatie over bijeenkomsten voor jongeren met autisme kun je vinden via https://www.watvindik.nl/autisme.

Hulpvragen

Bij COC Midden-Nederland heeft een team van professioneel opgeleide vrijwilligers die kortdurende psychologische hulp kunnen verlenen en/of iemand wegwijs kunnen maken in het aanbod van hulpverlening. Zij zijn te bereiken via: [email protected]. Meer informatie op: http://www.cocmiddennederland.nl/thema/hulpverlening