Veel gestelde vragen


Wil je iets weten? is iets onduidelijk? of een andere brandende vraag?

De meeste bekende vragen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet en beantwoord voor je.

Staat jou vraag er niet tussen? Aarzel niet om dan Contact met ons op te nemen.


Bijeenkomsten

Je bent daar zeker niet alleen in. Veel locaties bieden verschillende mogelijkheden.
Zoals een kennismakingsgesprek voorafgaand de bijeenkomst, een gastpersoon die je een warm welkom heet, of de mogelijkheid om met een maatje te komen.

Als je hier behoefte aan hebt neem dan met de desbetreffende locatie contact op.

AutiRoze is de COC community voor autistische LHBTI+ en Zonder Stempel is er voor LHBTI+ met een lvb.

De meeste autistische LHBTI+ met een lvb vinden bij Zonder Stempel het meeste aansluiting. Maar dit geldt niet voor iedereen. Je kunt ook bijeenkomsten van beide communities bezoeken.

Voordat we ergens bijeenkomsten kunnen gaan organiseren hebben we vrijwilligers nodig.
Wanneer we voldoende vrijwilligers hebben gevonden in een bepaalde regio gaan we met het lokale COC in gesprek en plannen we samen hoe AutiRoze op die locatie er uit zal gaan zien. Pas als dat allemaal rond is worden er bijeenkomsten gehouden.

Wil jij nou ook Meehelpen? Kijk dan ook eens bij Vacatures we kunnen altijd hulp gebruiken!

Media

Graag zelfs! We horen van veel bezoekers dat ze fijne ervaringen hebben. Deze horen en delen we graag op onze Ervaringen Pagina.
Stuur jou verhaal en een mooie foto per mail naar info@autiroze.nl en we zullen deze met veel plezier publiceren!

Ja, dat kan. Wanneer je een studie of onderzoek doet kun je deze mailen naar info@autiroze.nl, dan kijken wij hoe we hierbij kunnen helpen.

Over AUtiRoze

Het blauwe puzzelstukje symboliseert autisme en het regenboogpuzzelstukje de LHBTI+-gemeenschap. De puzzelstukjes symboliseren dat zowel autisme als LHBTI+ onafscheidelijk onderdeel zijn van iemands persoon. Door voor beide puzzelstukjes te gebruiken laten we ook zien dat er belangrijke overeenkomsten tussen beide labels bestaan (bv. coming-aut) en dat het belangrijk is om beide de juiste plek te kunnen geven in de totaalpuzzel van je leven.

De kleur blauw en het puzzelstukje zijn bekende symbolen voor autisme. Ze worden helaas ook gebruikt door organisaties die de belangen van autisten niet voorop zetten.
Wij zijn ons hiervan bewust, maar gebruiken ze bewust wel. Hiermee willen we deze bekende symbolen terug claimen voor de autisme-gemeenschap.

AutiRoze is onderdeel van het COC. Het COC is de Nederlandse belangenbehartigingsorganisatie voor LHBTI+ en heeft door heel het land diverse locaties waaruit ze werken. AutiRoze is een van de communities van het COC. Bij AutiRoze zit, net als bij andere COC communities, de doelgroep achter het stuur. Wij bepalen wat we doen en hoe we ons presenteren. De rest van het COC faciliteert dat.

Je kan op heel veel manieren helpen. Volg ons op onze diverse sociale media platformen en vertel over ons tegen vrienden, familie en collega's.

Ook als je naar de bijeenkomsten komt help je al enorm veel, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
Of doe online mee aan de Discord chat gezelschap is altijd welkom.

Ja! We werken graag samen met mensen in de zorg, onderzoekers en geïnteresseerden om onze kennis te delen en te zorgen dat we middels hun de doelgroep kunnen helpen.
Wil jij dat wij een keer komen spreken neem dan contact op met info@autiroze.nl